Nieuwe Africa Twin

Nieuwe Africa Twin

Een zeer belangrijke evolutie voor Honda’s Africa Twin Adventure Sports: met de blik meer dan ooit op een verre horizon is dit een comfortabele lange afstandstourer waarmee je letterlijk alle kanten op kunt. De cilinderinhoud neemt toe, waardoor er meer kracht en koppel is. Bovendien voldoet de Africa Twin aan de EURO5 normen en is het gewicht met 5kg verminderd. Een IMU met zes assen bestuurt de rij-modi en het HSTC, maar ook drie nieuwe systemen: Bochten ABS, Wheelie Control en Rear Lift Control. Er is ook een nieuwe bochtendetectie functie op de DCT versie. Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA) is nu ook een optie. Verder is er een 6.5 inch TFT touchscreen met daarin Apple CarPlay® en Bluetooth connectiviteit. De dubbele LED koplampen hebben nu ook Daytime Running Lights (DRL) en cruise control is standaard aanwezig.

 

Ruim drie decennia geleden kwam de Honda XRV650 Africa Twin in Europa op de markt. Ook al was de motor die nu zijn naam draagt – gelanceerd in 2016 als de CRF1000L Africa Twin – een totaal nieuwe motorfiets, de essentie en de spirit die het origineel zo populair maakten, zit nog steeds in het DNA. De balans tussen vermogen en gewicht was de kern van de originele Africa Twin en dat geldt ook voor het nieuwe model. Met zijn unieke atletische verschijning, een vlot en bruikbaar blok en een krachtig rijwielgedeelte, toonde de CRF1000L Africa Twin zich een ware hedendaagse allrounder en hij werd enorm populair bij de wereldreizigers, als stadsmotor, in woon-werkverkeer en voor tourritjes in het weekend.

In 2018 ontving zowel de DCT versie als de versie met een manuele transmissie de Throttle By Wire (TBW) controle plus 3 rij-modi, er kwamen meer Honda Selectable Torque Control (HSTC) opties en een verbeterde in- en uitlaat zorgde voor een sterkere grom en een betere respons op het gas. Het platform werd ook uitgebreid: de Africa Twin Adventure Sports – met dezelfde updates, maar met meer windbescherming, een groter benzinereservoir en langere veerwegen – zorgde ervoor dat de motor een nog groter bereik had. Gebaseerd op nadrukkelijke vraag op Europees en globaal niveau voor beide modellen en met ondertussen 87.000 stuks verkocht wereldwijd, zal 2020 een nieuwe mijlpaal worden in de geschiedenis van de Africa Twin. Het touring comfort, de technologie en het potentieel van de nieuwe CRF1100L Africa Twin Adventure Sports worden verder uitgebreid en er is de toegevoegde optie van de Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA). Daarnaast is de CRF1100L Africa Twin* hertekend met een agressieve en compacte rally stijl en een nog sterkere offroad focus. Er is ook meer vermogen en koppel en het gewicht is beduidend lager. Op die manier houdt de Africa Twin de basisprincipes in ere die ruim dertig jaar geleden al neergezet werden.

Tweet
Delen
Pin Het
Delen
Gerelateerde berichten
https://shuttle-storage.s3.amazonaws.com/honda/MOTO/Video/24YM_NX500_LAUNCH_FILM_EN_4K_H264.mp4?1699544266&w=0&h=0…
19/01/2024

Schrijf je in op de nieuwsbrief